Begin Strafproces

Vijfentwintig jaar na de moorden begint het strafproces naar de 8 Decembermoorden. Op 4 juli 2008 worden de eerste verdachten en getuigen opgeroepen. In totaal zullen er 25 verdachten en vele tientallen getuigen worden opgeroepen. Oud-bevelhebber Desi Bouterse wordt als de ‘hoofdverdachte’ gezien. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de moorden en verschijnt nooit voor de Krijgsraad. Hij biedt in 2007 als politiek verantwoordelijke voor het eerst zijn excuses voor de moorden aan.

Behalve als het proces oponthoud ondervindt of er diepgaand onderzoek nodig is, zijn er met enige regelmaat een tot twee zittingen per maand in de speciaal voor dit proces ingerichte rechtbank te Boxel, een plaatsje even buiten Paramaribo.

Tussen 2009 en begin 2012 zijn er op deze site geen exclusieve verhalen verschenen. De dossiers van de verdachten zijn wel steeds met bijzonderheden uit de verhoren bijgewerkt. In maart 2012 wordt de berichtgeving op deze site vervolgd in de blog sectie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *