Grote Verzoendag

Het moest de grote verzoendag worden deze 5de mei. De drie politieke leiders, Bouterse, Somohardjo en Brunswijk omhelsden elkaar weliswaar hartelijk op het podium op het onafhankelijkheidsplein, maar de boodschap die werd verkondigd en bleef hangen, was allesbehalve broederlijk en vergevingsgezind. President Bouterse maakt duidelijk dat hij bepaalt wat er in het land gebeurt en iedereen die het anders ziet of wil, destabiliserend bezig is. Hij begrijpt bovendien niet waarom er zo’n heisa gemaakt wordt over de decembermoorden. Er zijn immers maar 15 mensen omgekomen. De adviseur en geestelijk leider van de president, bisschop Steve Meye maakt eveneens in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat iedereen die daar anders over denkt, staatsgevaarlijk is en een vijand van het land.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *