Gerechtigheid en Vergelding

Op de 38ste herdenking van de Decembermoorden in kerkgebouw De Duif in Amsterdam heeft men er alle vertrouwen in dat de schuldigen hun straf niet zullen ontlopen.  Met ‘Lock him up!’ sloot advocaat Gerard Spong als laatste spreker van de herdenking de avond af.

Op deze herdenking werd een eerste exemplaar van het boek ‘Recht en waarheid maken vrij – de decembermoorden herdacht’ aan de initiatiefnemer van de herdenkingen, Romeo Hoost, overhandigd. In Suriname kreeg president Chan Santokhi het eerste exemplaar.

Het boek is een idee en initiatief van journalist Noraly Beyer en ontstond na de herdenking van 2019. Het vonnis was net uitgesproken.  De toon van de speeches was zo anders dan de voorgaande jaren, die moesten worden bewaard, vond Beyer.  De brochure die ze in gedachten had groeide langzaamaan uit tot een pracht boekwerk met indringende herinneringen van nabestaanden en  schitterende illustraties van de kunstenaars, Kenneth Beeker en Raul Balai. Het boek is in Nederland en Suriname in de boekhandels te koop.

De 8 Decemberherdenking van 2020 was door de strenge coronamaatregelen, ingetogen, plechtig en intiem.

Registratie herdenking 2020 is hier terug te kijken: https://www.salto.nl/programma/brasa-tv/7Higm65bbi6SowoiqC6YMo

 

Huis Harold Riedewald – illustratie Raul Balai

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *