Kenneth Kempes

54 jaar. Oud-militair, functie korporaal. Formeel maakte Kempes deel uit van de zogenaamde Verzorgingscompagnie, maar fungeerde volgens insiders in de praktijk als lijfwacht van Bouterse.

Betrokkenheid:
Zijn naam wordt genoemd bij de mensen, die aanwezig waren op de bewuste dagen. In het dossier staat bij een verhoor van een van de verdachten dat hij samen met Kempes de schoten van Uzi’s hoorde en gegil van de verdachten. Kempes zou toen gezegd hebben: “A Bakk e soetoe deng man”. (vertaling: Bakk is op die mannen aan het schieten!) Bhagwandas werd Bakk of Bakkie genoemd.

Achtergrond: Van Kempes is de verblijfplaats onbekend.
Zijn dagvaarding hing daarom aangeplakt bij de ingang van de speciaal voor de Krijgsraad ingerichte zittingszaal op de militaire basis te Boxel. Deze openbare publicatie wordt gedaan als de woon– of verblijfplaats van betrokkenen niet (meer) te achterhalen zijn en/of de dagvaardingen niet persoonlijk overhandigd kunnen worden.
Als Kempes niet op 30 november verschijnt, kan hij – als hij schuldig wordt bevonden – bij verstek worden veroordeeld. Weg blijven zal geen invloed hebben op de rechtsgang.