Orlando Heidanus

Oud-militair, in Nederland verhoord

Betrokkenheid:
Heidanus was in 1982 ingedeeld bij de Militaire Politie (MP). Heidanus zou als schutter betrokken geweest zijn bij de  moorden. Net als alle verdachten wordt hij ervan verdacht op één of andere manier deel te hebben gehad aan de moord op 15 critici van het militaire bewind op of omstreeks 8 december 1982.

Uitspraak: op 29 november 2019 wordt Orlando Heidanus vrijgesproken.

Achtergrond:
De dagvaarding van Orlando Heidanus is lange tijd aangeplakt geweest bij de ingang van de speciaal voor de krijgsraad ingerichte zittingszaal op de militaire basis te Boxel. Deze openbare publicatie wordt gedaan als de woon– of verblijfplaats van betrokkenen niet (meer) te achterhalen zijn en/of de dagvaardingen niet persoonlijk overhandigd kunnen worden. Volgens de Surinaamse politie werkt Heidanus (1951) als hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen. Er wordt aangenomen dat hij in Amsterdam woont. Heidanus is niet op 30 november 2007 verschenen. Wegblijven heeft geen invloed op de rechtsgang. Heidanus is al eerder in Nederland verhoord.

Stand van zaken: Heidanus is niet verschenen, zijn zaak zal bij verstek worden behandeld. Hij wordt op 29 november 2019 vrijgesproken.