Juli 2008

In een marathonzitting van omstreeks tien uur in de ochtend tot circa acht uur in de avond wordt Onno Flohr als eerste getuige verhoord. In totaal worden 12 personen gehoord. Naast Flohr verschijnen, Eleonore Brakke-Geer, Ingrid de Vlugt, Frits Pengel, Direndersingh Jankiepersadsingh, Henk Mohamadsaid, Chandrikapersad Karpatoe, Etiënne Boerenveen, Arthy Gorré, Iwan Krolis, Harvey Naarendorp en Dick de Bie.

Doel van de verhoren is feiten, die opgetekend zijn tijdens de gerechtelijke vooronderzoeken, vast te stellen. De wijze van verhoor is uitvoerig. Verklaringen worden integraal voorgelezen door de president van de rechtbank mr. Cynthia Valstein-Montnor. De getuigen en de verdachten worden achtereenvolgens door de drie rechters apart verhoord. Sommigen ook door de auditeur-militair en de advocaten.

Door deze werkwijze wordt duidelijk dat verklaringen tijdens de verhoren niet altijd overeenkomen met eerder gedane uitspraken. Data en gebeurtenissen worden door elkaar gehaald en sommige verklaringen wijken zelfs af. De verhoren moeten de rol van hoofdverdachte Desi Bouterse en andere betrokken militairen en burgers duidelijk krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *