Getuigenissen STVS Ingrid de Vlugt, Frits Pengel en Henk Kioe A Sen
Toen respectievelijk, journalist, directeur en cameraman van de STVS, de nationale zender van Suriname.
de Vlugt en Pengel getuigen dat er in de gehele militaire periode censuur was onder leiding van Dick de Bie, die toen directeur van de Nationale Voorlichtingsdienst (NVD ) was. De Bie – nu zakenman- één van de verdachten, ontkent elke betrokkenheid bij de moorden.
Pengel vertelt ook dat Borger Breeveld al het aanwezige beeld- en geluidsmateriaal uit die periode heeft meegenomen. De indruk is daarmee gewekt dat Breeveld heeft meegewerkt om het belastend archiefmateriaal uit die periode te laten verdwijnen of nog in zijn bezit heeft. Breeveld zal nog worden gehoord.
Borger Breeveld, toenmalig voorlichter, is regisseur van o.a. het actualiteitenprogramma ‘Suriname Vandaag’. In 2009 stopt Breeveld met Suriname Vandaag. Breeveld werd vooral bekend door zijn rol als tegenspeler van Willeke van Ammelrooy in de klassieker Wan Pipel (1976) van Pim de la Parra.
De la Parra maakte de film naar aanleiding van de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975.
Henk Kioe A Sen, voormalig cameraman bij de nationale omroep de STVS, verklaart op 8 december om 08.00 uur ‘s morgens ontboden te zijn, waarna hij voorgelezen verklaringen van Kamperveen en Slagveer opnam. Bouterse was daar niet bij. Zij werden door Horb geïnstrueerd. Ze verklaarden dat ze met de andere 13 arrestanten coupplannen hadden en dat André Haakmat het brein daarachter was. De beelden die in de rechtszaal vertoond worden laten Kamperveen met Bouterse en Horb met Slagveer zien. De cameraman kent de beelden niet. Het zou volgens hem kunnen dat er met het beeldmateriaal is gemanipuleerd.